,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини У ЧДТУ розпочався Тиждень охорони праці-2024
П'ятниця, 26 квітня 2024 08:39

У ЧДТУ розпочався Тиждень охорони праці-2024

У ЧДТУ розпочався Тиждень охорони праці-2024

Щороку 28 квітня Україна долучається до відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

У 2024 році Міжнародна організація праці  акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я на роботі, тому цьогоріч заходи з охорони праці проходять під гаслом: «Зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік».

Тиждень охорони праці у Черкаському державному технологічному університеті розпочався із засідання оргкомітету, на якому було сплановано та затверджено заходи з охорони праці, присвячені Всесвітньому дню охорони праці.

Відкрив засідання проректор ЧДТУ Микола Куницький, представивши колегам план заходів Тижня охорони праці у ЧДТУ та зауваживши важливість тематики у 2024 році.

Завідувач кафедри геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності ЧДТУ Сергій Ротте  запропонував провести спільний захід з Управлінням інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та нагадати здобувачам вищої освіти про безпеку поводження з комп’ютерним обладнанням. Сергій Ротте наголосив, що такі інформаційні події важливі для запобігання травмуванню та надбанню захворювань під час роботи на персональному комп’ютері чи ноутбуці.

У продовження теми голова профспілкового комітету ЧДТУ, завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ Василь Загородній свій виступ присвятив профілактиці виробничого травматизму, акцентувавши увагу на необхідності дотримання заходів безпеки, відповідального ставлення до власного здоров’я та здоров’я людей з оточення.  

Своєю чергою начальник відділу охорони праці та цивільного захисту ЧДТУ Майя Тарасенко навела статистику травматизму на робочому місці, зазначивши причини травматизму та види робіт, що мають найвищі ризики аварій.

 

Галерея зображень